Omgeving

Villa Verte is eenvoudig te vinden aan de rand van Saint-Mathieu. In ons dorp vindt u een bakker, een apotheek en huisartsenpost, een supermarkt, pizzeria, restaurant en lunchroom.
Op anderhalve kilometer ligt het Lac de Saint Mathieu, een groot meer waar u kunt zwemmen, waterfietsen of midgetgolfen.

Saint-Mathieu ligt in departement 87, de Haute-Vienne, een boerenstreek bekend om zijn Limousinkoeien en bosrijke omgeving. Het is tegelijkertijd het epicentrum van de Richard-Leeuwenhart-route: een toeristische tocht per auto, fiets of nog leuker, cabriolet, van 180 kilometer langs een lint van kastelen en boerderijen waar u geitenkaas, foie gras, wijn of truffels kunt kopen. Saint-Mathieu ligt midden in de Perigord, een beschermd natuurgebied van 1.900 vierkante kilometer vol ongerepte flora en fauna. De prachtige bossen en het meer nabij Villa Verte tonen een heuvelachtig en groen gebied, op slechts vier kilometer van de Dordogne. Rustzoekers en natuurliefhebbers zullen zich hier niet vervelen.

Voor een dagje vermaak bevinden LimogesAngoulême en Brantôme zich op minder dan een uur rijden. Ontdek de foodhall, musea en terrasjes in Limoges, of slenter door de oude binnenstad van Brantôme over de bruggetjes boven de rivier.

Bent u meer cultureel aangelegd? Bezoek dan zeker Oradour sûr Glane, een indrukwekkend oorlogsmonument op drie kwartier rijden van Villa Verte. Bezoek kastelen of ga op archeologische ontdekkingsreis, of bezoek op minder dan een uur rijden een enórme dierentuin. Voor de liefhebbers zijn er voldoende kano- en vismogelijkheden.
Op minder dan 20 kilometer bevinden zich twee golfbanen waaronder de Internationale Golf van La Prèze, met 18 holes die aangesloten is bij de Franse Golffederatie. Een kleinere club op 12 kilometer rijden, met negen holes en fantastische vergezichten, heet u van harte welkom met een dagkaart voor nog geen 30 euro.

Overtuig uzelf en ontdek ‘onze’ Haute Vienne door hier te klikken.
Wilt u meer informatie? Stuur ons rustig een e-mail met uw vraag.

0

1

2